Drogues, és hora de posar fil a l’agulla

Acabo de veure al Telenotícies una informació que mai hagués pensat que veuria als mitjans. La Comissió Global de polítiques sobre drogues que es reuneix avui a Nova York ha manifestat que ja va sent hora de canviar radicalment la política i forma de lluitar-hi. Aquesta comissió està formada per ex presidents i grans personalitats i el seu informe parla de regularitzar l’ús d’algunes substàncies prohibides com la marihuana i de descriminalitzar els consumidors i petits traficants.
Desde fa molt temps tinc seriosos dubtes de la política que s’aplica en contra de la droga i els seus efectes, el consum il·legal és una autèntica xacra per a la nostra societat ja que comporta delinqüència, malalties, misèria humana, diner negre i grans desigualtats. Qui cau al món de la droga té molts números per no ensortir-se’n, les drogues no són controlades sanitàriament d’una manera legal de manera que constitueixen una seriosa amenaça per la salut pública, si el circuit de consum fos legal i controlat s’evitarien moltes morts. Ja no parlem de la de la vessant delictiva i el gran dispendi que representa per a l’administració pública -efectius i mitjans policials, justícia, sistema penitenciari i fins i tot l’exèrcit a molts països.
Sé que no és un tema fàcil, però ja portem massa temps suportant el gran perjudici que la droga ens causa , és hora d’actuar en conseqüència i amb valentia apostant per a una nova estratègia i penso que ara comencem a veure la llum, evidentment que la droga i el seu consum seguirà existint però evitarem que podreixi del tot la nostra societat, sempre recordaré aquella impactant pel.lícula Traffic a la que podíem veure el consum de droga i les seves conseqüències des de totes les seves vessants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s